Jeroen van Rumpt
- 0182760436 Bel met Jeroen van Rumpt
- Stuur een Email Stuur een Email Jeroen van Rumpt
- LinkedIn LinkedIn
Driestar onderwijsadvies ontwikkelt onderwijsconcepten zoals OGO en HGW en kan deze implementeren bij jou op school. Daarnaast helpen we je bij het verbeteren van taal- en rekenonderwijs en bieden we verschillende lesmethodes aan.
English matters! Dat geldt in onze internationale samenleving, maar het is ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Met zelfvertrouwen communiceren zodat mensen om je heen je begrijpen. Driestar onderwijsadvies draagt graag bij aan het verhogen van het niveau Engels in het primair- en voortgezet onderwijs. Maar ook van iedereen die graag verder wil met zijn of haar Engelse taalvaardigheden.
Aanpak bij Engels in het PO
Het traject ziet er globaal zo uit:
Aan het einde van het traject is er een toetsing van de leerkrachten op level B1 of B2 en ontvangen de deelnemers een certificaat van Driestar onderwijsadvies.
Aanpak bij Engels in het PO
Voor docenten in het VO bieden we Cambridgecursussen aan, variërend van de levels A1 – C2. Bijvoorbeeld voor docenten tweetalig onderwijs of versterkend talenonderwijs die hun certificaat B2 of hoger willen halen. Ook organiseren wij studiereizen naar Engeland.
Als het gaat om rekenen houdt de onderwijsinspectie de resultaten scherp in de gaten. En dat is logisch. Rekenen is een belangrijk schoolvak; het staat elke dag op het rooster. Dat betekent dat de kwaliteit van dit schoolvak goed op orde moet zijn. Driestar onderwijsadvies helpt je hierbij.
Aanpak bij rekenen
De rekenexperts van Driestar onderwijsadvies kunnen op verschillende manieren van dienst zijn in de begeleiding van het rekenwiskunde-onderwijs. Iedere school is anders, daarom is de begeleiding dat ook. We bieden maatwerk om de vraagstukken aan te pakken die op jouw school spelen.
Voorbeelden zijn:
Iedere leerling heeft een eigen rekenniveau. Weten hoe leerlingen sommen oplossen is vooral bij zwakkere rekenaars belangrijk om inzicht te krijgen in de oplossingsstrategie van het kind. Goed klassenmanagement, met uitgestelde aandacht helpt bijvoorbeeld bij verlengde instructie in de klas. De onderwijsadviseurs leren je graag hoe je zulke rekenlessen creëert, waarbij leerlingen de nodige verwerkingstijd hebben, zodat de leertijd tijdens de rekenles goed benut wordt.
In 2011 verscheen het protocol Ernstige Reken-Wiskundeproblemen en Dyscalculie (ERWD). Hierin staat hoe excellent rekenonderwijs eruit moet zien. De grote uitdaging ligt in het vertalen hiervan naar de praktijk. Driestar onderwijsadvies helpt je om hier teambreed mee aan de slag te gaan. Bekijk onze themapagina Dyscalculie.
Taal is onmisbaar bij goede communicatie. Goed taalonderwijs is interactief, zo leren kinderen tijdens de interactie de taal. Hoe kinderen taal aangeboden krijgen is dus een belangrijk onderdeel van elke school. Driestar onderwijsadvies bepaalde bij het opzetten van een goed taalbeleid en begeleid bij het kiezen van een nieuwe taal- of leesmethode.
Aanpak bij taal
De taalexperts van Driestar onderwijsadvies kunnen op verschillende manieren van dienst zijn in de begeleiding van het taalonderwijs. Elke school is anders, daarom is de begeleiding dat ook. We bieden maatwerk om de problemen aan te pakken die op jouw school spelen.
Voorbeelden zijn:
Op het gebied van dyslexie en spelling bieden we dyslexieonderzoek en leerlingbegeleiding en -differentiatie aan. Ook helpen we scholen om de opbrengsten voor spelling, technisch lezen en begrijpend lezen te verhogen door middel van een schoolontwikkelingstraject met het schoolteam.
Gespecialiseerde onderwijsadviseurs van Driestar onderwijsadvies ondersteunen bij het verbeteren en verhogen van de resultaten bij spelling, begrijpend lezen en technisch lezen. Samen met het team maken we een analyse van de verbeterpunten. Bijvoorbeeld het methodegebruik, de leerkrachtvaardigheden en effectieve werkwijzen en methodieken. De verbeterslag die we samen maken, wordt zichtbaar in onder andere de scores op het leerlingvolgsysteem.
Driestar onderwijsadvies begeleidde ook bij het opleiden van leesouders, het ontwikkelen van taalbeleid en de implementatie van nieuwe taalmethodes.
Voor leerkrachten op basisscholen en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs is jeugdliteratuur een belangrijk thema. Of het nu over de keuze voor een boek gaat, het gebruik van jeugdboeken bij burgerschap of andere vragen: wij kunnen u helpen met scholing, een lezing, gastlessen en bezinning.